"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

25 september 2017

Jet-Net Webcast i.s.m. Urenco

Webcast Urenco: Stabiele Isotopen

In schooljaar 2017-2018 worden weer 5 nieuwe webcasts uitgezonden. De les wordt via internet uitgezonden en is live te volgen door scholen. Voorafgaand aan een webcast ontvangt de deelnemende school een lesmodule en een reflectieopdracht, om de webcast zo optimaal mogelijk bij het curriculum van de school te laten aansluiten. De webcast uitzendingen blijven online beschikbaar en zijn nadien 'on demand' te bekijken. 

Gastspreker: Wietse Smit - Development Engineer Stabiele Isotopen
Bedrijf: Urenco
Vak: Scheikunde
Voor: 3 havo/vwo leerlingen
Waar: Online
Wanneer: maandag 25 september 13:00 - 13:35

Inhoud van de webcast

In de eerste Jet-Net Webcast van dit schooljaar op 25 september vertelt gastspreker Wietse Smit over zijn werk bij URENCO. URENCO gebruikt ultracentrifuges voor het verrijkingsproces van uranium. Met dezelfde technologie worden ook stabiele (niet radioactieve) isotopen geproduceerd. Wietse werkt als Development Engineer bij de afdeling Stabiele Isotopen, waar hij zich bezig houdt het onderzoek naar het verrijken van stabiele isotopen en het ontwikkelen van productieprocessen. De producten van de afdeling Stabiele Isotopen worden gebruikt om bijvoorbeeld computerchips te maken of in ziekenhuizen een diagnose te stellen. 

Tijdens de uitzending worden de volgende scheikundige thema’s behandeld, aansluitend bij de lesstof van 3 havo/vwo: atomen, isotopen en scheidingsmethoden (verrijking) van isotopen.

Aanmelden

Meer informatie en planning