"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

29 januari 2018

Jet-Net Webcast i.s.m. Tata Steel

Webcast Tata Steel

Gastspreker: Joyce Janse, Operations Manager
Bedrijf: Tata Steel
Vak: Scheikunde
Voor: 3 havo/vwo leerlingen
Waar: Online
Wanneer: maandag 29 januari 13:00 - 13:35

In schooljaar 2017-2018 worden weer 5 nieuwe webcasts uitgezonden. De les wordt via internet uitgezonden en is live te volgen door scholen. Voorafgaand aan een webcast ontvangt de deelnemende school een lesmodule en een reflectieopdracht, om de webcast zo optimaal mogelijk bij het curriculum van de school te laten aansluiten. De webcast uitzendingen blijven online beschikbaar en zijn nadien 'on demand' te bekijken. 

Inhoud van de Webcast

In de derde Jet-Net Webcast van dit schooljaar vertelt gastspreker Joyce Janse over haar werk bij Tata Steel. Staal, in welke vorm ook, is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of we nu eten, reizen, werken of recreëren; staal speelt een rol bij alles wat we doen. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Joyce is als Operations Manager verantwoordelijk voor de filmlijn en lamineerlijn van het product Protact, waarbij op een nieuwe manier verpakkingen worden gemaakt. Voor haar werk heeft zij Materiaalkunde gestudeerd, waarbij je je bezighoudt met zowel de samenstelling en structuur van materialen, als hun eigenschappen. Tijdens de webcast wordt ingegaan op de verschillende eigenschappen van blik, aansluitend bij het curriculum van 3 havo/vwo leerlingen. 

Meer informatie en planning

Aanmelding