"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

19 maart 2018

Jet-Net Webcast i.s.m. KPN

Webcast KPN

Gastspreker: Gastspreker KPN
Bedrijf: KPN
Vak: Wiskunde
Voor: 3 havo/vwo leerlingen 
Waar: Online
Wanneer: maandag 19 maart 13:00 - 13:35

In schooljaar 2017-2018 worden weer 5 nieuwe webcasts uitgezonden. De les wordt via internet uitgezonden en is live te volgen door scholen. Voorafgaand aan een webcast ontvangt de deelnemende school een lesmodule en een reflectieopdracht, om de webcast zo optimaal mogelijk bij het curriculum van de school te laten aansluiten. De webcast uitzendingen blijven online beschikbaar en zijn nadien 'on demand' te bekijken. 

Inhoud 

In de vierde Jet-Net Webcast van dit schooljaar vertelt gastspreker Koen van Rhee over zijn werk bij KPN op het Chief Information Security Office. Als leiding van het Strategie & Beleidsteam houdt hij zich bezig met twee vragen:
- Hoe houden we hackers buiten? 
- Hoe zorgen we ervoor dat klanten zo min mogelijk overlast ervaren mocht er toch iets mis gaan? 
Koen heeft wiskunde gestudeerd en ervaring opgedaan als hacker. In 2012 heeft KPN een eigen security team gestart met eigen hackers, waarvan Koen er destijds één van de eerste was!

Tijdens de webcast wordt ingegaan op het werk van Koen, de essentie van hacken, encryptie en de relatie tussen wiskunde en hacken. De webcast sluit aan bij het curriculum van 3 havo/vwo leerlingen.

Meer informatie en planning

Aanmelden