"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

JUNIOR INNOVATION CHALLENGE

De wereld verandert snel, innovatie is overal en goede ideeën zijn niet voorbehouden aan bedrijven of instellingen. Jongeren hebben de toekomst en daarom organiseren wij in samenwerking met verschillende partners de Junior Innovation Challenge, powered by Jet-Net!

De Junior Innovation Challenge is een innovatiewedstrijd waarbij leerlingen tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken. Denk hierbij aan alledaagse uitdagingen zoals: een mobieltje dat leeg raakt, het kwijt raken van je sleutels, een lekke band op de fiets, etc.

Als een leerling van uw school een innovatief idee heeft, dan kan hij/zij (samen met max. 2 teamgenoten) aan deze bijzondere challenge deelnemen. Hun innovatieve idee wordt door de leerlingen zelf uitgewerkt en aangemeld voor de Junior Innovation Challenge door middel van een innovatie profiel met een video (max. 90 sec.) waarin zij hun idee presenteren. Het profiel (incl. video) wordt door de organisatie pas op de website geplaatst nádat de goedkeuring (middels het toestemmingsformulier) van de ouder(s)/verzorger(s) is ontvangen door de organisatie.

Tijdens de finale op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht, zullen de (halve) finalisten uit het hele land het tegen elkaar opnemen. Alle (halve) finalisten worden samen met hun gehele klas uitgenodigd voor dit de Junior Innovation Challenge finale. Van de school wordt verwacht dat zij met de gehele klas naar de finale dag komt als een team uit de klas de halve finale weet te behalen.

Wilt u meer informatie over de werkwijzen, een innovatieles krijgen op school in mei/ juni/ juli 2017 (let op: beperkt beschikbaar) en/of wilt uw school graag meedoen aan de Junior Innovation Challenge? Neem dan contact met ons op via info@juniorinnovationchallenge.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Junior Innovation challenge kunt u www.juniorinnovationchallenge.nl bezoeken.

VOORBEELD

Bekijk in het onderstaande filmpje ter inspiratie het innovatieve idee van de winnares van 2015.