"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Bedrijfsbezoeken voor schoolleiders VO

U kunt alvast uw interesse kenbaar maken voor de bedrijfsbezoeken in 2016-2017 door een e-mail te sturen naar m.schouwstra@jet-net.nl. Zodra er meer informatie beschikbaar is nemen wij contact met u op. 

In 2015-2016 werd de eerste reeks bedrijfsbezoeken georganiseerd voor schoolleiders. Door middel van bedrijfsbezoeken worden scholen in hun ontwikkeling versterkt naar een professioneel lerende organisatie die zich continu weet te verbeteren. Stilstaan bij de eigen organisatie en de vraag hoe niet alleen de leerlingen, maar ook de docenten en de school als organisatie kunnen leren en blijven ontwikkelen, schiet er soms bij in. In de waan van de dag is het prettig om af en toe de school uit te gaan en samen met anderen na te denken over de belangrijkste uitdaging voor de school als organisatie, ook buiten de eigen sector. Met de bedrijfsbezoeken laten we zien dat juist in de onverwachte of minder voor de hand liggende ontmoeting, vaak veel geleerd kan worden. Voor dit programma zijn een aantal vooraanstaande (technologische) bedrijven bereid gevonden hun ervaringen en kennis te delen. Zij benadrukken daarmee het belang van lerende schoolorganisaties in relatie tot het beste onderwijs voor onze leerlingen. 

Impressie bedrijfsbezoeken 2016