"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Workshop 'Gastles geven en didactiek'

Workshop didactiek

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, en Stichting C3 werken al jaren samen als partners aan de doelstellingen om technologie en chemie tot leven te brengen. Dit doen zij onder andere samen met vele enthousiaste gastdocenten, die vanuit hun bedrijf gastlessen geven op middelbare scholen. Dat enthousiasme is een prachtige basis om je bètavak onder de aandacht te brengen van een nieuwe generatie.

Maar er komt meer bij kijken om een gastles te geven. Wie is die leerling voor je neus? Hoe draag je effectief kennis over? Wat is het geheim van een goede gastles? Hoe kun je de leerlingen boeien?

Jet-Net en C3 bieden als ondersteuning voor gastdocenten een speciale (kosteloze) workshop aan, verzorgd door de projectleiders voortgezet onderwijs van C3.

Workshop omschrijving

Deze workshop biedt handvatten aan medewerkers uit het bedrijfsleven die gastlessen (gaan) verzorgen en behoefte hebben aan ondersteuning bij de invulling van hun rol als gastdocent. In een interactieve workshop waarbij ieders vragen en ervaringen rondom dit thema worden uitgewisseld; komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De leerling centraal (leerstijlen, belevingswereld);
  • De gastles centraal (voorwaarden, werkvormen, opzet gastles maken);
  • Didactiek - Casussen uit de praktijk.