"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Nieuws

Juryleden Philips en ASML delen ervaringen met Meet the Boss

Leerlingen uit 42 verschillende havo/vwo-klassen gaan de strijd met elkaar aan tijdens debatwedstrijd Meet the Boss. Zij debatteren fanatiek over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij. De voorrondes van debatwedstrijd Meet the Boss zitten er bijna op. De volgende scholen hebben zich geplaatst voor de finale bij Tata Steel op 19 april, gefeliciteerd!

Lees verder

Leerlingen debatteren over technologische vraagstukken tijdens Meet the Boss 2018

Leerlingen uit 42 verschillende havo/vwo-klassen gaan de komende weken de strijd met elkaar aan tijdens debatwedstrijd Meet the Boss. Zij debatteren fanatiek over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij. Na voorrondes bij VDL ETG, MaxGrip en Shell hebben de eerste scholen zich geplaatst voor de finale op 19 april bij Tata Steel.

Lees verder

Jet-Net Webcast: de scheikundige wereld van blik

Afgelopen maandag 29 januari gaf Joyce Janse bij meerdere klassen tegelijk in Nederland een online gastles over haar werk bij Tata Steel. In de webcast gaf ze niet alleen een beeld van haar werk, maar werden de leerlingen ook zelf actief betrokken bij scheikundige vraagstukken over blik. De uitzending is nu eenvoudig terug te kijken en speciaal gericht op leerlingen 3 havo/vwo met het vak Scheikunde.

Lees verder

15 jaar Jet-Net: formule opschalen naar vmbo

Vandaag, woensdag 29 november, bestaat Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland vijftien jaar. Scholen die aan het netwerk deelnemen presteerden beter ten opzichte van niet-aangesloten scholen als het gaat om het aantal havo en vwo leerlingen dat kiest voor een N-profiel. Een duurzame samenwerking tussen scholen en bedrijven loont dus wel degelijk. De eerste generatie Jet-Net-scholen scoren ruim 5% hoger op keuze voor N-profiel. De instroom in het hoger technisch onderwijs is de afgelopen jaren door de stijging van de N-profielkeuze substantieel toegenomen. Gezien de grote vraag naar vakmensen met een mbo-diploma gaat Jet-Net haar kennis en expertise nu ook inzetten in het vmbo door nauwer te gaan samenwerken met TechNet.

Lees verder

Standhouders delen ervaringen over Jet-Net Career Day West

14 en 15 november bezochten 1400 leerlingen de Jet-Net Career Day bij de TU Delft. Tijdens dit evenement maken 4 havo en 5 vwo’ers kennis met verschillende technologische beroepen en studies. De leerlingen en docenten zijn erg tevreden over het evenement, maar hoe ervaren de standhouders deze dagen eigenlijk zelf en hoe vullen zij hun stands in? 

Lees verder

Havo- en vwo-leerlingen ontmoeten technologische bedrijven tijdens Jet-Net Career Day Noord in IJsselhallen

Aanstaande 21 en 22 november ontvangen Jet-Net en hogeschool Windesheim 900 leerlingen op de Jet-Net Career Day in de IJsselhallen Zwolle. Tijdens dit evenement maken 4 havo en 5 vwo’ers kennis met verschillende technologische beroepen en studies. Zij bezoeken onder begeleiding van een Windesheimstudent meerdere stands, waarbij de leerlingen zelf aan de slag kunnen bij de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen.

Lees verder

1400 leerlingen maken kennis met technologische beroepen tijdens Jet-Net Career Day West

Aanstaande 14 en 15 november bezoeken 1400 leerlingen de Jet-Net Career Day bij de TU Delft. Tijdens dit evenement maken 4 havo en 5 vwo’ers kennis met verschillende technologische beroepen en studies. Zij bezoeken onder begeleiding van een student meerdere stands, waarbij de leerlingen zelf aan de slag kunnen bij de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen.

Lees verder

Digitaal leermaatje "Gonopla" innovatiefste idee Junior Innovation Challenge 2017

Op vrijdag 27 oktober jl. vond de finale plaats van de Junior Innovation Challenge. Deze door Jet-Net, Accenture en Soapbox georganiseerde innovatiewedstrijd daagt leerlingen tussen de 10 en 16 jaar uit om innovatieve ideeën te bedenken. Tijdens de finale streden tien teams om de titel, deze werd in de wacht gesleept door het team van Etty Hillesum Lyceum de Boerhaave.

Lees verder

Technetkring Meppel/Steenwijk: Techniek Tastbaar

TechNet kring Meppel/Steenwijk heeft voor de derde keer Techniek Tastbaar georganiseerd, waar maar liefst 1500 bezoekers werden verwelkomd en 35 bedrijven hun bijdrage hebben geleverd. Dit keer vond het evenement plaats bij Stad & Esch in Meppel. De leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar konden techniek ervaren door vooral zelf aan de slag te gaan.

Lees verder

Talenten jongeren bekroond met ScienceMakers Award

Gisteren, 4 oktober, zijn 150 jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar gehuldigd als ScienceMaker. Uit handen van Buddy Vedder, presentator en acteur, én presentator Dennis Weening ontvingen zij een award voor hun topprestatie bij een wedstrijd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De 3e editie van ScienceMakers vond dit jaar plaats tijdens het Generation Discover Festival in Den Haag.  

Lees verder

Jet-Net en partners schrijven brief aan informateur over herziening curriculum

Namens Jet-Net, VNO-NCW, FME, Koninklijke Metaalunie, Uneto-VNI, Bouwend Nederland en MKB Nederland is een brief gestuurd aan de informateur en de onderhandelende partijen. In deze brief benadrukken zij het belang van het ontwikkelen van technische en digitale vaardigheden. Deze vaardigheden zouden overal in het curriculum een stevige plek moeten krijgen.

Lees verder

Jet-Net bedrijven leveren input voor toekomstgericht curriculum

Tijdens het jaarlijkse overleg op maandag 26 juni jl. zijn de staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker en CEO’s van Jet-Net bedrijven bijeengekomen. De Jet-Net bedrijven verzorgen al bijna vijftien jaar activiteiten om meer havo/vwo-leerlingen te motiveren voor een studie en carrière in bèta en technologie. Tijdens het gesprek zijn afspraken gemaakt om de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken, aandacht voor het technisch vmbo te vergroten en input te leveren in het kader van de herziening van het curriculum.

Lees verder

Stabiele groei in keuze voor techniek

Techniekpact aanpak loont

Lees verder

Save the date: Jet-Net Career Day 2017

Beste projectleiders van Jet-Net scholen, bedrijven en partners,

Lees verder

Jet-Net school Amadeus Lyceum enthousiasmeert leerlingen voor wetenschap en techniek tijdens Science Festival "Bètamarkt"

Op 19 april werd in Castellum Hoge Woerd het eerste jeugd Science Festival “Bètamarkt” georganiseerd. Het doel van de Bètamarkt is het stimuleren van de interesse voor wetenschap en techniek. De Bètamarkt werd mogelijk gemaakt door ondersteuning van vrijwilligers en partners: Gemeente Utrecht, WisMon bèta onderwijsinstituut en Jet-Net school Amadeus Lyceum.

Lees verder

DP6 architectuurstudio en Lyceum Ypenburg gaan samen met Jet-Net jongeren enthousiasmeren voor technologie

Afgelopen 13 april hebben Chris De Weijer, directeur-architect van DP6 en Nico Duivenvoorden, conrector van Lyceum Ypenburg een overeenkomst getekend om in Jet-Net verband samen te gaan werken. DP6 en Lyceum Ypenburg zullen in samenwerking met Siemens gaan bouwen aan een duurzame relatie om meer jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie.

Lees verder

Duurzame energie centraal bij Kick-off Girlsday 2017

Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie, de Kick-off van Girlsday 2017 staat in het teken van duurzame energie. Om dit kracht bij te zetten geeft Manon Janssen, Boegbeeld Topsector Energie en CEO Ecorys, op Neeltje Jans het landelijke startsein voor Girlsday 2017. Bijna 11.000 meisjes gaan op Girlsday op bezoek bij uiteenlopende bedrijven en organisaties in bèta, techniek en ICT.

Lees verder

Scholengemeenschap Were Di winnaar Meet the Boss 2017

Scholengemeenschap Were Di uit Valkenswaard heeft op 6 april de finale van Meet the Boss 2017 gewonnen. Tijdens het slotdebat gingen zij in debat met het Porta Mosana College uit Maastricht dat met de tweede prijs naar huis ging. Van de leerlingen werd groot improvisatietalent gevraagd, de volgende stelling werd immers pas op de dag zelf bekend gemaakt: “Studenten die een hbo of universitaire technische studie volgen, moeten een gratis studiebeurs krijgen.” Boss Toni Versluijs, Site Director NXP Nijmegen, had de dankbare taak om in de debatjury plaats te nemen en de prijs uit te reiken.

Lees verder

Scholieren testen wetenschapskennis tijdens Bèta Battle

Maandag 10 april strijden 120 scholieren in de Bèta Battle, voorheen de Jet-Net Kwis. Tijdens deze Noordelijke Jet-Net wetenschapsquiz tonen bedrijven in het Noorden hun wetenschap en technologie aan de scholieren van de onderbouw van de havo- en vwo-scholen in Groningen, Friesland en Drenthe. Via voorrondes op internet worden de leerlingen geselecteerd om aan de Bèta Battle te kunnen meedoen. Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder

Stork en HP Valves sluiten zich aan bij Jet-Net cluster Twente

Afgelopen 16 maart hebben Stork en HP Valves uit Hengelo een overeenkomst getekend om in Jet-Net verband samen te gaan werken. Stork en HP Valves zullen duurzame activiteiten met scholen in Twente ontwikkelen om meer jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie. De toenemende technologisering van de arbeidsmarkt vraagt om meer gekwalificeerde technici. Om aan deze vraag te voldoen is intensieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven noodzakelijk.

Lees verder

Het Coornhert Gymnasium wint voorronde Meet The Boss bij Siemens

Op 9 februari 2017 vond de 14de editie plaats van Meet the Boss, een zinderende debatwedstrijd waarbij leerlingen van vier middelbare scholen de strijd aangingen met elkaar en met een ‘Boss’ van Siemens. In Airborne Siemens Fieldlab/Experience Center werd fanatiek gedebatteerd over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij.

Lees verder

Marloes Michon licht nieuwe fase Jet-Net toe

Sinds 5 oktober 2016 hebben Jet-Net en TechNet hun krachten gebundeld in TecWijzer. Jet-Net gaat hiermee een nieuwe fase in, waarbij de succesvolle en herkenbare elementen van Jet-Net zullen voortbestaan en de handen ineen geslagen worden om meer bedrijven, meer leraren en meer leerlingen te bereiken. TecWijzer zal zich richten op het hele funderend onderwijs: TechNet richt zich op het vmbo, Jet-Net als vanouds op havo/vwo en samen wordt gebouwd aan een stevig programma voor het basisonderwijs, waarbinnen de Jet-Net Junior hubs een belangrijke rol zullen spelen.

Lees verder

Nieuwe Jet-Net samenwerkingen

De afgelopen maanden hebben zich weer veel scholen en bedrijven bij Jet-Net aangesloten! We maken kort kennis met deze nieuwe relaties binnen Jet-Net. 

Lees verder

Jet-Net in ontwikkeling!

Jet-net is volop in ontwikkeling! De afgelopen weken vonden er weer vele ondertekeningen en ontmoetingen plaats. Soms om een bestaande samenwerking te bekrachtigen, maar ook verwelkomen we weer nieuwe Jet-Net bedrijven en scholen. 

Lees verder

Succesvolle eerste editie van de Careerday-on-Tour in Twente

Succesvolle eerste editie van de Careerday-on-Tour in Twente

Lees verder

Scholieren maken zich op voor internationale kennis-olympiade

Honderden middelbare scholieren bereiden zich de komende twee maanden op school voor om deel te nemen aan de Nationale Voorronde van de “International Junior Science Olympiad 2017” die in december 2017 in Nederland in de regio Arnhem-Nijmegen zal worden gehouden. Deze internationale olympiade voor jonge leerlingen richt zich op de vakgebieden biologie, natuurkunde en scheikunde.

Lees verder

Jet-Net Spotlight: Bayards

In de Jet-Net Spotlight krijgen Jet-Net bedrijven de mogelijkheid zichzelf te presenteren. In deze editie is Amanda Mackintosh aan het woord, New Business Development bij Bayards Aluminium Constructies B.V. Een gesprek over het Jet-Net deelnemerschap.

Lees verder

Jet-Net en TechNet bundelen krachten in TecWijzer

Den Haag, 5 oktober 2016

Lees verder

Jet-Net Spotlight: Wetsus

In de Jet-Net Spotlight krijgen we de mogelijkheid Jet-Net bedrijven beter te leren kennen. In deze spotlight neemt Jos van Dalfsen het woord, Manager Talent Program bij Wetsus. We legden hem een aantal vragen voor over het Jet-Net deelnemerschap.

Lees verder

Jet-Net start Cluster Zuid-Limburg

Bedrijfsleven Zuid-Limburg bundelt krachten voor voldoende goed opgeleide technici

Lees verder

Tech Inspiration Tour: 30 juni 2016

U bent van harte uitgenodigd voor de Tech Inspiration Tour op 30 juni 2016!

Lees verder

Terugblik Dutch Technology Week 2016

 

Lees verder

De Nieuwe Veste vanaf vandaag Jet-Net school

Met ingang van vandaag is de Nieuwe Veste in Coevorden Jet-Net school.
De school start een samenwerking met Fokker in Hoogeveen. De Nieuwe Veste is een Technasium school, waar via het vak Onderzoek & Ontwerpen havo/vwo leerlingen aan de slag gaan met techniekopdrachten van bedrijven. Op deze manier is er contact ontstaan met de specialisten van Fokker Hoogeveen en zullen beide partijen nu in Jet-Net samenwerkingsverband verder werken aan het enthousiasmeren van scholieren voor een carrière in de technologie.

Lees verder

Techniekpact op weg naar 2.0

Vandaag, maandag 18 april 2016, hebben de ministers Kamp en Bussemaker en staatssecretaris Dekker het geactualiseerde Techniekpact 2020 in ontvangst genomen uit handen van Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact. Om mee te kunnen bewegen met de impact van technologische ontwikkelingen in de maatschappij is het Techniekpact geactualiseerd. De inzet voor 2016-2020 van het Techniekpact bestaat uit 12 doelen, van het structureel aanbieden van wetenschap en technologie in het onderwijs, het zorgen voor voldoende en vakbekwame leerkrachten tot het investeren in duurzame inzetbaarheid van technici. De presentatie van het geactualiseerde Techniekpact vond plaats tijdens de jaarconferentie in de Onderzeebootloods op de RDM Campus te Rotterdam.
Lees het persbericht hier.

Lees verder

Jet-Net 2.0: nieuwe formule om jongeren voor techniek te enthousiasmeren

Herm Hendrikx, projectleider DSM, aan het woord in DSM Connect over Jet-Net 2.0
Lees het artikel hier.

Lees verder

Jet-Net in Management Team

De toekomst van de maakindustrie is afhankelijk van jong talent. Jet-Net wil de kloof tussen arbeidsmarkt en onderwijs dichten. Lees het artikel hier.

Lees verder

Webcast 'on demand' terugkijken

Sinds de aftrap van de DSM webcast in september 2015, hebben verschillende gastsprekers uit het bedrijfsleven contextrijke, interactieve online gastlessen verzorgd.

Meest recente uitzending werd verzorgd door Booking.com waarbij Leo Kraan, Senior Team, Lead van het IT team 'Inspire' inging op hoe een bedrijf als Booking.com Big Data verzameld en gebruikt. Daarnaast gaf hij een inkijkje in hoe zijn team Big Data inzet om de klant te inspireren.

Alle uitzendingen en bijbehorend lesmateriaal zijn beschikbaar op onze website:
http://www.jet-net.nl/activiteiten/landelijk/jet-net-webcast.html

Lees verder

Neelie Kroes opent Girlsday 2016 bij Salesforce in Amsterdam

Neelie Kroes opent Girlsday 2016 bij Salesforce in Amsterdam

StartupDelta Special Envoy Neelie Kroes geeft op donderdag 14 april in aanwezigheid van zestig meisjes het startschot voor Girlsday 2016 tijdens de Salesforce World Tour Amsterdam in de RAI. Girlsday is één van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In heel Nederland openen honderden bedrijven op Girlsday hun deuren voor bijna tienduizend meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar.

Lees het hele persbericht.

Lees verder

Ontmoeting Sander Dekker en CEO's Jet-Net bedrijven

Maandag 8 februari jl. hebben staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker en negen CEO’s van Jet-Net bedrijven elkaar ontmoet. De Jet-Net bedrijven verzorgen al ruim dertien jaar activiteiten om meer havo/vwo-leerlingen te motiveren voor een studie en carrière in de bèta en technologie. In het gesprek hebben zij met elkaar afgesproken dat de Jet-Net bedrijven hun kennis in leerlabs inbrengen, zodat scholen en leraren daarmee aan de slag kunnen. In het kader van Onderwijs2032 worden leerlabs ingericht waarbij wordt geëxperimenteerd hoe bepaalde adviezen voor het toekomstgericht curriculum kunnen worden ingevoerd. Lees meer...

Lees verder

Overlijdensbericht Geke Hooge

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze zeergewaardeerde collega: Geke Hooge

Lees verder

STEM Teacher Academy website online

STEM Teacher Academy is online met een eigen website waarop alle informatie over de verschillende lijnen rondom docent professionalisering terug te vinden is.

Lees verder

Career Day Oost op tv

Gisteren schoot TV Enschede sfeerbeelden tijdens de Career Day in de Waaier op de Universiteit Twente. Circa 400 havo/vwo leerlingen bezoeken de Career Day, waar 12 regionale Jet-Net bedrijven interactieve stands verzorgen. Bekijk het fragment (v.a. 7e minuut), waarin regiocoordinator Marieke Rinket uitleg geeft over het Career Day concept.

Lees verder

IBM organiseert: Livestream Security and Internet of Things

Op 12 november (16.00u Nederlandse tijd) organiseert IBM een openbare 'Livestream' over veiligheid en 'the Internet of Things'. Registreren kan via onderstaande blauwe knop. 

Lees verder

Jet-Net start met Webcast reeks

Jet-Net organiseert in het schooljaar 2015-2016 vijf verschillende webcasts voor derdejaars havo/vwo-leerlingen. Vandaag trapt DSM af met een biologie gastles. Hans de Bruijn, Fermentation Scientist bij DSM verzorgd een les over 'fermentatie en micro-organismen'. Lees hier het persbericht.

Lees verder

De Jet-Net Webcast

Jet-Net lanceert online gastlessen voor bètavakken.
In 2015-2016 verzorgen vijf Jet-Net bedrijven online gastlessen passend bij het curriculum van derdejaars havo/vwo leerlingen. Gastsprekers van DSM, Philips, Siemens, Booking.com en ASML behandelen thema’s als: verbranding, mengsels, energie, Big Data en statistiek.
Bekijk de teaser voor een voorproefje en schrijf uw klas in!

Lees verder

Save the date: 1 oktober VO Bètaconferentie

VO Bètaconferentie ‘Samen werken aan toekomst voor bètatalent'

Lees verder

Succesvol forum Powering Progress Together: de techniekfactor

Shell Eco-marathon 2015 in Rotterdam werd afgelopen donderdag afgetrapt met het forum Powering Progress Together (PPT): de techniekfactor. Het forum was dit jaar gewijd aan het vitale belang van techniekonderwijs en een verbeterde aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Lees het artikel hier.

Lees verder

Techniek in de schijnwerpers

Techniek in de schijnwerpers bij Shell en Techniekpact-partners.

Van 21-24 mei 2015 staat Ahoy Rotterdam geheel in het teken van techniekpromotie. Shell organiseert dan Shell Eco-marathon, één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Net als in voorgaande jaren vinden gelijktijdig Shell Energy Lab (21-24 mei) en het Powering Progress Together (PPT)-forum plaats. Lees meer over het programma.

Lees verder

ASM en Park Lyceum sluiten zich aan bij Jet-Net

ASM Europe is een high-tech bedrijf dat gevestigd is in Almere, zij hebben op 23 april een samenwerking ondertekent met het Baken Park Lyceum. Lees het persbericht hier.

Lees verder

Landelijke kick-off Girlsday in Overijssel

Minister Jet Bussemaker van OCW geeft op 23 april 2015 in aanwezigheid van 100 meisjes het startschot voor Girlsday bij verpakking & display producent Smurfit Kappa Zedek in Deventer. Lees hier het persbericht.

Lees verder

Ordina en Anna Lyceum starten samenwerking

Vandaag hebben het Anna Lyceum en Ordina een samenwerkingsovereenkomst getekend in het kader van Jet-Net. Lees het persbericht.

Lees verder

Minster van OCW Jet Bussemaker geeft startsein Girlsday 2015

Op donderdag 23 april 2015 geeft minister van OCW Jet Bussemaker samen met 100 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs het startsein voor de landelijke Girlsday. Op deze dag openen honderden bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 - 15 jaar. Het is één van de activiteiten van VHTO om de participatie van meisjes in bèta, techniek en ICT in Nederland te vergroten. De feestelijke kick-off vindt plaats bij verpakking & display producent Smurfit Kappa Zedek in Deventer.

Lees verder

Jet-Net Webcast Live!

Op maandag 2 februari kijken 24 Jet-Net scholen mee met de live uitgezonden Jet-Net Webcast van Shell.

Lees verder

Ambassadeurs stimuleren bètaschoolvak

Lees hier het persbericht van het Landelijk Coördinatiepunt NLT

Lees verder

Scania en CSG Dingstede bezegelen samenwerking

Op 8 oktober hebben Scania Production Meppel en CSG Dingstede hun samenwerking bezegeld. Lees hier het persbericht

Lees verder

Kom naar de WaterXperience

Zuivert water door zand? Houden de dijken tijdens een storm? Enkele vragen waarover leerlingen tijdens de WaterXperience uitgedaagd worden. Op 12 november 2014 tijdens het KIVI jaarcongres op de TUDelft in de Maritime Week wordt dit evenement georganiseerd.
Er is plaats voor 1000 scholieren van 15 tot 18 jaar uit heel Nederland in de bovenbouw van VMBO TL, HAVO en VWO  om de waterroute te volgen. Afhankelijk van de excursie vooraf is het programma georganiseerd tussen 10:00 en 14:00 uur. Je ontmoet tijdens allerlei quizzen, proeven, opstellingen en vooral doe-activiteiten verschillende Delta-, Water- en Maritiem-gerelateerde bedrijven.
Meld je snel aan en doe mee met dit zeer veelzijdige programma!

Lees verder

Jet-Net Junior Hubs certificaten uitgereikt

Op woensdag 1 oktober jl. heeft Staatsecretaris Dekker van het ministier van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de aftrap gegeven voor het Actieplan ‘Kiezen voor Technologie’.

Tijdens deze middag werden ook de eerste certificaten uitgereikt voor de Jet-Net Junior Hubs. Jet-Net Junior Hubs sluiten aan bij het eerste actiepunt van het Nationaal Techniekpact 2020: Basisscholen en bedrijfsleven zetten zich in om iedere basisschoolleerling op een gestructureerde manier in aanraking te laten komen met wetenschap en technologie.

De zes Jet-Net Junior Hubs die van start gaan in alle landsdelen, spelen een centrale rol in het verbinden van de verschillende partijen en draagt er zorg voor dat huidige leerlingen, leerkrachten en ouders op een goede en leuke manier in aanraking komen met wetenschap & technologie.

Lees verder

Bezoek het Energy4me Event

De Society of Petroleum Engineers nodigen docenten en leerlingen uit de bovenbouw uit voor de Energy4me conferentie op 29 oktober in de RAI, Amsterdam. Voor beide doelgroepen is een interessant programma opgezet met o.a. praktische experimenten, educatieve workshops en meer informatie over de laatste olie en gas technologie en bijbehorende carrièremogelijkheden. Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven.

Lees verder

FrieslandCampina en RSG Wolfsbos tekenen voor samenwerking

Op 9 september ondertekenen FrieslandCampina en RSG Wolfsbos in Hoogeveen de Jet-Net samenwerkingsovereenkomst. Lees het persbericht hier.

Lees verder

Thales, Saxion en het Assink Lyceum ondertekenen samenwerkingsverband

Op 3 juli ondertekenen Thales en het Assink Lyceum de Jet-Net samenwerkingsovereenkomst. Dezelfde middag zal hogeschool Saxion zich als partnerorganisatie aansluiten bij Jet-Net. Lees hier het persbericht

Lees verder

GreenTech op tv

A.s. zaterdag, 24 mei, wordt de eerste aflevering van GreenTech uitgezonden bij RTL 4.
 Lees meer in het persbericht.

Lees verder

Foto's Jet-Net Masterclass

Vrijdag 16 mei organiseerde Jet-Net een unieke Masterclass voor docenten tijdens de Shell Eco-marathon in Ahoy, Rotterdam.
Tobias Degsell, Curator van het Nobelmuseum Stockholm, Sander Langereis, Senior Scientist Philips en Gerald Schotman, Chief Technology Officer Shell verzorgden inspirerende presentaties waarbij ‘innovatie, technologie en creativiteit’ sleutelwoorden vormden. Bekijk de foto's hier.

Lees verder

Persbericht: Chemelot Campus partner Jet-Net

Vandaag wordt in Geleen een handtekening gezet onder het partnerconvenant tussen Jet-Net en Chemelot Campus/Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). Lees het perbericht.

Lees verder

Mirjam Sterk bezoekt Jet-Net activiteit

Op 19 maart brengt Mirjam Sterk een bezoek aan een Jet-Net activiteit bij Siemens. Tijdens het bezoek zullen leerlingen van het Oranje Nassau College presentaties verzorgen over het technische bedrijf dat zij hebben opgezet in het kader van een samenwerking met JongOndernemen. Aansluitend zullen de leerlingen met Mirjam Sterk in gesprek gaan over het thema ondernemerschap in relatie tot jeugdwerkloosheid.

Lees verder

Jet-Net Junior in AD

Techniekonderwijs voor basisschoolleerlingen bij Tata Steel. Lees meer hierover in het Algemeen Dagblad.

Lees verder

Nieuw samenwerkingsverband

Jet-Net Partnerschip Northgo College en Decos digitaal getekend. Lees het persbericht.

Lees verder

NIBI partner van Jet-Net

Maandag 27 jl. heeft het Nationaal Instituut voor Biologie (NIBI) zich aangesloten als partner van Jet-Net. Een waardevol netwerk dat biologische kennisontwikkeling wil bevorderen.

Lees verder