"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Nieuws

Scholieren maken zich op voor internationale kennis-olympiade

Honderden middelbare scholieren bereiden zich de komende twee maanden op school voor om deel te nemen aan de Nationale Voorronde van de “International Junior Science Olympiad 2017” die in december 2017 in Nederland in de regio Arnhem-Nijmegen zal worden gehouden. Deze internationale olympiade voor jonge leerlingen richt zich op de vakgebieden biologie, natuurkunde en scheikunde.

Kennis verwerven op het gebied van techniek en science staat hoog op de agenda van het Nederlandse onderwijs evenals op die van het Nederlandse (internationale) bedrijfsleven. Niemand minder dan voormalig astronaut André Kuipers is ambassadeur van de olympiade, kortweg IJSO2017 genoemd. Kuipers hoopt “dat de leerlingen gegrepen worden door de wereld van wetenschap en techniek”. De Nationale Voorronde van IJSO2017 zal worden gehouden op of rond 17 januari 2017. Deze voorronde zal op de eigen school plaatsvinden. Via de website www.ijsonederland.nl kunnen scholen zich tot 21 december aanmelden. Leerlingen uit havo-vwo-gymnasium kunnen zich samen met hun leraren op de wedstrijd voorbereiden via de vele oefenopgaven op de website. De beste 48 leerlingen zullen worden geformeerd tot twee groepen van 24 leerlingen. Zij strijden in april 2017 om Nederland, in een Nationaal Team naar IJSO2017 te vertegenwoordigen. Omdat Nederland organisator is van IJSO2017 mogen er twee teams van zes leerlingen worden afgevaardigd.

De 14e International Junior Science Olympiad 2017 belooft een groot internationaal evenement te worden met ruim 300 jonge deelnemers uit vijftig landen. De buitenlandse delegaties zullen in de week van 3 tot 12 december 2017 in de regio Arnhem-Nijmegen worden ondergebracht. Naast een drie dagen durende olympiade is er een groots cultureel- en scholenprogramma georganiseerd waar vele VO-scholen uit Nederland actief aan bijdragen. De organisatie van IJSO2017 is in handen van de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Quadraam Gelderse Onderwijs Groep en SLO-expertisecentrum voor leerplanontwikkeling, Uitgeverij Malmberg. Een voorproefje is te vinden onder www.ijso2017.nl
De Nationale Voorronde is tevens het startschot voor een bijzonder olympiadejaar dat tot in december zal duren!

Terug naar het nieuwsoverzicht