"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Nieuws

Stork en HP Valves sluiten zich aan bij Jet-Net cluster Twente

Afgelopen 16 maart hebben Stork en HP Valves uit Hengelo een overeenkomst getekend om in Jet-Net verband samen te gaan werken. Stork en HP Valves zullen duurzame activiteiten met scholen in Twente ontwikkelen om meer jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie. De toenemende technologisering van de arbeidsmarkt vraagt om meer gekwalificeerde technici. Om aan deze vraag te voldoen is intensieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven noodzakelijk.

Jet-Net

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking op landelijk en regionaal niveau tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Sinds 2002 heeft Jet-Net een hecht netwerk gevormd dat heeft geresulteerd in samenwerkingsverbanden met meer dan 95 bedrijven, 185 havo/vwo scholen en 45 partners verspreid over heel Nederland. Doel is om havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van technologische beroepen en hen te interesseren voor een bèta-technische opleiding. Jaarlijks worden 60.000 leerlingen bereikt door de activiteiten van Jet-Net.

Twents Cluster

Stork en HP Valves zullen een regionaal Jet-Net cluster vormen door op te trekken met andere Jet-Net bedrijven in Twente. Daarmee sluit Jet-Net aan bij de doelstellingen van Techniekpact Twente, waarbij sterke regionale samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen moet zorgen voor toenemend enthousiasme voor bèta opleidingen. Daarnaast biedt dit de regio een mooie kans om scholieren te laten ervaren welke carrièremogelijkheden innovatieve Twentse bedrijven bieden. De andere Twentse bedrijven die deel nemen aan dit Jet-Net Cluster zijn: Aebi Schmidt, AkzoNobel, Ben & Jerrys, Demcon, PANalytical, Siemens, Thales, Urenco en VDL ETG.

 

Meer informatie over Jet-Net in Twente?

Marieke Rinket, m.rinket@jet-net.nl, mob 06-15422163

Terug naar het nieuwsoverzicht