"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

breng samen met JET-NET technologie tot leven!

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. 

Activiteiten

6 maart 2018

Meet the Boss - Voorronde ASML/Philips Dutch Edition

ASML en Philips organiseren 6 maart 2018 een voorronde van Meet The Boss. Tijdens deze voorronde zullen Scholengemeenschap Were Di, Jan van Brabant College en het Frits Philips Lyceum tegen elkaar strijden voor een plek in de finale.

ontdek meer

6 maart 2018

Meet the Boss - Voorronde ASML/Philips English Edition

ASML en Philips organiseren 6 maart 2018 een voorronde van Meet The Boss. Tijdens deze voorronde zullen het SG Augustinianum, Heerbeeck College en het Sondervick College tegen elkaar strijden voor een plek in de finale.

ontdek meer

7 maart 2018

Meet the Boss - Voorronde DSM en SABIC

DSM en SABIC organiseren 7 maart 2018 een voorronde van Meet The Boss. Tijdens deze voorronde zullen het Groenewald Stein, Trevianum Sittard, Porta Mosana en het Schondeln Roermond tegen elkaar strijden voor een plek in de finale.

ontdek meer

Good practices

Op 13 mei 2013 ondertekenden overheid, bedrijfsleven en onderwijs het Techniekpact. Het pact bundelt bestaande initiatieven en heeft tot doel deze te verbinden, te verbeteren en zo de groei van het aantal bètatechnisch geschoolde mensen in Nederland te versnellen. Op 18 april 2016 is het Techniekpact geactualiseerd om in te blijven spelen op de dynamische arbeidsmarkt. 

Techniekpact

Jet Net in beeld

Jet-Net in 2.45 minuten! Bekijk de animatie.

Bedrijven gezocht!

Aan Jet-Net zijn 97 bedrijven, 185 havo/vwo scholen en 45 partners verbonden. Er staan 68 scholen op de wachtlijst. Het netwerk is groeiende en op zoek naar nieuwe bedrijven!

Ontdek meer

Nieuws

Leerlingen debatteren over technologische vraagstukken tijdens Meet the Boss 2018

Leerlingen uit 42 verschillende havo/vwo-klassen gaan de komende weken de strijd met elkaar aan tijdens debatwedstrijd Meet the Boss. lees meer

Blijf op de hoogte

Abonneer u op de nieuwsbrief!

Webcasts terugkijken

Terugkijken Kijk nu de webcasts van schooljaar terug met uw klas!