"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

breng samen met JET-NET technologie tot leven!

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. 

Activiteiten

29 januari 2018

Jet-Net Webcast i.s.m. Tata Steel

Gastsprekers vanuit het bedrijfsleven verzorgen online een gastles aansluitend bij het curriculum van derdejaars havo/vwo leerlingen.

ontdek meer

15 februari 2018

Meet the Boss - Voorronde VDL ETG

VDL ETG organiseert 15 februari 2017 een voorronde van Meet The Boss. Tijdens deze voorronde zullen het Bonhoeffer College Enschede, Assink Lyceum en het Pius X College tegen elkaar strijden voor een plek in de finale.

ontdek meer

19 februari 2018

Meet the Boss - Voorronde Shell

Shell organiseert 19 februari 2018 een voorronde van Meet The Boss. Tijdens deze voorronde zullen het Adelbert College, Alfrink College, Maris College en het Rijnlands Lyceum Wassenaar tegen elkaar strijden voor een plek in de finale.

ontdek meer

Good practices

Op 13 mei 2013 ondertekenden overheid, bedrijfsleven en onderwijs het Techniekpact. Het pact bundelt bestaande initiatieven en heeft tot doel deze te verbinden, te verbeteren en zo de groei van het aantal bètatechnisch geschoolde mensen in Nederland te versnellen. Op 18 april 2016 is het Techniekpact geactualiseerd om in te blijven spelen op de dynamische arbeidsmarkt. 

Techniekpact

Jet Net in beeld

Jet-Net in 2.45 minuten! Bekijk de animatie.

Bedrijven gezocht!

Aan Jet-Net zijn 97 bedrijven, 185 havo/vwo scholen en 45 partners verbonden. Er staan 68 scholen op de wachtlijst. Het netwerk is groeiende en op zoek naar nieuwe bedrijven!

Ontdek meer

Nieuws

15 jaar Jet-Net: formule opschalen naar vmbo

Vandaag, woensdag 29 november, bestaat Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland vijftien jaar. lees meer

Blijf op de hoogte

Abonneer u op de nieuwsbrief!

Webcasts terugkijken

Terugkijken Kijk nu de webcasts van schooljaar terug met uw klas!