"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Good Practices: Workshop 'Gastles geven en Didactiek'

Jet-Net en Stichting C3 bieden als ondersteuning voor gastdocenten van bedrijven een speciale (kosteloze) workshop aan. Deze workshop wordt 4x per jaar georganiseerd op wisselende bedrijfslocaties.

Workshop 'Gastles geven en Didactiek'

Wat komt er kijken bij lesgeven? Wie is die leerling voor je neus? Hoe draag je effectief kennis over? Wat is het geheim van een goede gastles? Hoe kun je de leerlingen boeien?

De workshop biedt handvatten aan medewerkers uit het bedrijfsleven die gastlessen (gaan) verzorgen en behoefte hebben aan ondersteuning bij de invulling van hun rol als gastdocent. In een interactieve workshop waarbij ieders vragen en ervaringen rondom dit thema worden uitgewisseld; komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De leerling centraal;
  • De gastles centraal (voorwaarden, werkvormen, opzet gastles maken);
  • Didactiek - Casussen uit de praktijk.

Lees hier de ervaring van Zudensley Damon werkzaam bij Ingenieursbureau Den Haag die de workshop volgde op 18 februari 2016.

Terug naar het overzicht voor meer inspiratie