"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Good Practices: Career Day

Sinds jaar en dag is de Career Day het toonaangevende evenement van Jet-Net. Na de eerste editie in 2003 is het aantal deelnemende leerlingen alleen maar gestegen, evenals het enthousiasme onder scholen én bedrijven!

Career Day

De eerste edities van de Career Day begonnen kleinschalig en iedereen deed er alles aan om de dag tot een succes te maken. Projectleiders van bedrijven werden zelfs ingezet om de lunchpakketjes te verzorgen.

Gerard Jacobs, voormalig Jet-Net projectleider bij Philips en later Jet-Net directeur: "Met Jet-Net staken we de handen uit de mouwen. Soms letterlijk. Voor de eerste Career Day in 2003 hebben we met 5 projectleiders zelf 500 zakjes staan vullen met documententatie en iets te eten en drinken."

Inmiddels is het aantal leerlingen dat de Career Day bezoekt gestegen tot 3976 leerlingen in 2013! Vanwege deze omvang werd het steeds lastiger om een geschikte plek te vinden om de Career Day te huisvesten. Na de laatste landelijke editie in 2010, is de Career Day regionaal gegaan. In november organiseert Jet-Net, met behulp van vele enthousiaste bedrijven en partners, drie regionale Career Days, verspreid over het land. Bijkomend voordeel voor de Jet-Net scholen is, dat er altijd een editie plaatsvindt in de buurt.

Leerlingen geven na een bezoek aan de Career Day aan een beter beeld te hebben van wat werken bij een technologisch bedrijf inhoudt. Zij beoordelen de bedrijvenstands gemiddeld met een 7,7.

Leerling over de Career Day: "Iedereen die een natuurprofiel heeft moet hier een keer zijn geweest. Je gaat anders denken over bèta, op een positieve manier!"

Kijk hier voor een impressie van de Career Day (Delft, 2013)

Terug naar het overzicht voor meer inspiratie