"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Publicaties: 15 jaar Jet-Net: Facts & Figures 2017

Jet-Net werkt al sinds 2002 aan het enthousiasmeren en stimuleren van meer jongeren voor bèta en technologie. En met succes. Deze Facts & Figures geven het meest recente overzicht van de stand van zaken van Jet-Net.

15 jaar Jet-Net: Facts & Figures 2017

Jet-Net bestaat vijftien jaar! Scholen die aan het netwerk deelnemen presteerden beter ten opzichte van niet-aangesloten scholen als het gaat om het aantal havo en vwo leerlingen dat kiest voor een N-profiel. Een duurzame samenwerking tussen scholen en bedrijven loont dus wel degelijk. De eerste generatie Jet-Net-scholen scoren ruim 5% hoger op keuze voor N-profiel. De instroom in het hoger technisch onderwijs is de afgelopen jaren door de stijging van de N-profielkeuze substantieel toegenomen. Gezien de grote vraag naar vakmensen met een mbo-diploma gaat Jet-Net haar kennis en expertise nu ook inzetten in het vmbo door nauwer te gaan samenwerken met TechNet.

Bekijk hier de Facts & Figures

Terug naar het overzicht voor meer inspiratie