"Open de deuren"

'Het bedrijfsleven heeft een rol om te laten zien hoe betekenisvol en interessant technologie is;
Jet-Net is hiervoor het initiatief dat werkt'.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Voorzitter FME-CWM

 

"Nauwe samenwerking"

‘Geweldig om elk jaar samen te werken met Jet-Net, zodat ook andere bedrijven zien wat zij kunnen doen om juist meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT.’

Cocky Booij
Directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek

"De Jet-Net Webcast"

URENCO, Tata Steel, NEN en andere Jet-Net bedrijven verzorgen dit schooljaar vijf online gastlessen aansluitend bij de bètavakken van 3 havo/vwo leerlingen. 

Bekijk snel de programmering

Internationaal

'Jet-Net is a powerful example in Europe' - José Manuel Durão Barroso, voorzitter Europese Commissie

Met de start van Jet-Net in 2002, liep Nederland voorop in de ontwikkeling van samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Inmiddels wordt Jet-Net gezien als een goed voorbeeld van STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) strategie in Europa. Jet-Net draagt dan ook graag bij aan het ondersteunen van Europese projecten en individuele landen bij het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van STEM. Hiertoe heeft Jet-Net geparticipeerd in programma’s als InGenious en Scientix 2, momenteel is Jet-Net partner van de EU STEM Coalition.

EU STEM Coalition

De EU STEM Coalition is een Europees netwerk van nationale STEM platforms en is op 2 oktober 2015 opgericht door de STEM platforms van Nederland, Denemarken, Estland en Vlaanderen. De hoofddoelen van de Coalition zijn:

-        Het faciliteren van kennisuitwisseling tussen nationale STEM platforms

-        Het ondersteunen van de ontwikkeling van nieuwe STEM strategieën in EU lidstaten

Sinds de start is de EU STEM Coaliton uitgegroeid tot een organisatie met 14 leden, waaronder naast de nationale platforms ook Europese organisaties. Het netwerk is groeiende en heeft Europese subsidie verkregen om lidstaten actief te gaan ondersteunen bij het ontwikkelen van een nationale STEM strategie. Jet-Net draagt hieraan bij door haar ervaring met de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te delen en anderen te helpen bij de opzet van een vergelijkbare aanpak.

Meer informatie is te vinden op www.stemcoalition.eu